Персиковий пиріг з мигладем

Персиковий пиріг з мигдалем

Цей рецепт я випробувала ще у вересні. І фото зробила тоді ж. Однак, потім надійшов час для нових подорожей, я знову побувала у Непалі, сходила до Базового табору Евереста, скуштувала нові страви місцевої кухні тощо. Про усе це я розповім Вам дещо пізніше, а от персиковим пирогом поділюсь вже, адже його можна приготувати як зі свіжих фруктів, так і з консервованих заготівель.

Позаяк рецепт походить із Південної Італії, то замість вершкового масла тут пропонується задіяти оливкову олію. Сам мигдаль додає нотку довершеності та чудово смакує з такими фруктами як персики, вишні або сливи. Тож готувати такий пиріг можна цілий рік, головне, не вдаватись до фанатизму :)

Персиковий пиріг з мигдалем

Отже, нам знадобляться:

  • 175 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 скл. молока
  • лимонна цедра на смак (з 1 лимону або його половинки)
  • 100 мл оливкової олії (бажано extra virgin)
  • 2 яйця
  • 190 г борошна
  • 25 г меленого мигдалю
  • 1,5 ч.л. розпушувачу для тіста
  • щипотка солі
  • пластівці мигдалю для прикрашання

Розігрійте духовку до 180 градусів. Злегка змастіть круглу форму (діаметром +- 28см) вершковим маслом чи олією.

В окремій мисці збийте яйця. Додайте цукор, ванільний цукор, молоко та лимонну цедру. Збийте до однорідної маси.

Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль та мелений мигдаль. Останній чудово подрібнюється у блендері або ступці.

До борошна додайте олію та яєчно-молочну суміш. Акуратно перемішайте до однорідної маси.

Помийте персики, розріжте їх на слайси шириною з 1 см.

Вилийте тісто у форму та викладіть довільно персики. За бажанням,  фрукти можна викладати у кілька слоїв: наприклад, спершу покласти у форму персики, залити їх тістом, а потім ще раз викласти зверху фрукти.

Персиковий пиріг з мигдалем

Посипте майбутній пиріг мигдалевими пластівцями та помістіть його у духовку на 30-35 хв. Готовність страви перевіряйте за допомогою сірника або зубочистки (протикаючи пиріг, зубочистка або сірник мають бути сухими).

Персиковий пиріг з мигдалем

Готовому десерту варто дати охолонути, після чого його можна посипати зверху цукровою пудрою.

Персиковий пиріг з мигдалем

Смачного!

Персиковий пиріг з мигдалем

Персиковий пиріг з мигдалем
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 175 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 скл. молока
  • лимонна цедра на смак (з 1 лимону або його половинки)
  • 100 мл оливкової олії (бажано extra virgin)
  • 2 яйця
  • 190 г борошна
  • 25 г меленого мигдалю
  • 1,5 ч.л. розпушувачу для тіста
  • щипотка солі
  • пластівці мигдалю для прикрашання
Інструкції
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Злегка змастіть круглу форму (діаметром +- 28см) вершковим маслом чи олією.
  2. В окремій мисці збийте яйця. Додайте цукор, ванільний цукор, молоко та лимонну цедру. Збийте до однорідної маси.
  3. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль та мелений мигдаль. Останній чудово подрібнюється у блендері або ступці.
  4. До борошна додайте олію та яєчно-молочну суміш. Акуратно перемішайте до однорідної маси.
  5. Помийте персики, розріжте їх на слайси шириною з 1 см.
  6. Вилийте тісто у форму та викладіть довільно персики. За бажанням, фрукти можна викладати у кілька слоїв: наприклад, спершу покласти у форму персики, залити їх тістом, а потім ще раз викласти зверху фрукти.

 

Categories: Tasty Recipes