varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Нові місця: Varenyky International

Нещодавно мене запросили на зустріч блогерів та дегустацію гречаника у новий заклад Varenyky International. Про сам ресторанчик я вже чула завдяки фейсбуку і навіть хотіла завітати туди з друзями, однак досі не складалось. Цього разу я не могла пропустити таку можливість.

Інтер’єр

Varenyky International знаходиться у центрі Львова, на вул. Краківській. Заклад складається із двох невеликих залів та літнього майданчика на 60 осіб.

Зайшовши всередину, потрапляємо у перший невеликий зал із барною стійкою, де можна ознайомитись з асортиментом та відразу зробити замовлення.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Праворуч знаходиться другий простір з кількома столиками для відвідувачів.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Загалом весь інтер’єр виконаний у сучасному стилі (позиціонується як скандинавський) з додаванням нотки української етніки.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

У мене складається враження простоти та продуманої гармонії. Усе присутнє до найдрібніших деталей акуратно доповнює інтер’єр.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

І навіть вбиральня тут витримана у “стилі” :)

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Словом, досить приємно і ненав’язливо. Видно, що, під час розробки концепції, дизайну відвели достатньо уваги, зробивши його “розумним”. Тут він комфортний і він не відволікатиме Вас від смакування трапези :)

За куліси процесу

У ресторанчику вже встигли зібратись блогери та журналісти, яких вітав директор “Varenyky International” Юрій Чорнобай. Пан Юрій коротко розповів про ідею та посил закладу, після чого запросив нас усіх на кухню, аби продемонструвтаи тенологічний процес приготування страв.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3, Чорнобай Андрій Юрійович

Тут же нас познайомили із шеф-кухарем Мар’яною, яка відповідає за смакові якості асортименту меню.

шеф-кухар varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Як розповів Юрій, варенники та інші продукти виготовляються в нічну зміну, після чого вони зберігаються в морозильній камері. Персонал працює над забезпенням запасу на 3 дні, а це 200 кг варенників. Виключення становлять хінкалі – вони готуються відразу по замовленні.

Ми повертаємось у 1 зал до барної стійки. Тут окремо розташована піч, у якій випікаються гречаники та чебуреки. Пан Юрій каже, що вдома аналогічний гречаник не приготуєш. Секрет у температурі. Він випікається при 300 градусах, а це вже промисловий рівень техніки.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

(оце зараз подумала, що майстер, який випікає піццу зветься “піцайоло”, а як же назвати хлопця, який пече гречаники? :))

До речі, тутешній “гречаник” не такий, яким ми звикли його уявляти, згідно з класичними бабусиними рецептами. Це своєрідний великий пиріжок із начинкою (м’ясною, рибною,овочевою або солодкою). Як зауважив Юрій, команда закладу попрацювала над технологією, зробивши страву унікальною та презентабельною. Чому ж її назвали гречаником? Усе просто – тісто для основи готується із суміші пшеничного та гречаного борошна.

Меню

Хоч заклад і невеликий, обрати їжу до смаку тут можна без складнощів. В меню доступні сніданки, салати, супи, різні види варенників, гречаники, хінкалі, чебуреки, равіолі, десерти тощо. Ціни, до речі, досить демократичні та приємні. Супи – від 15 до 29 грн, гречаники від 32 до 67 грн (залежно від розміру), варенники від 28 грн, десерти по 35 грн.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Варто відзначити тутешні напої власного приготування: наливки, узвар та морс. Усе, можна сказати, домашнє.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Також варто згадати і про львівські сирники.

сирник шоколадний львівський

Їх тут кілька: класичний, з ягодами, з маком, з шоколадом і навіть з обліпихою.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

І всі вони готуються безпосередньо на кухні закладу.

сирник та зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Дегустація

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Пан Юрій запросив нас до столику аби розпочати дегустацію меню. Почали із наливок, яких тут 7 видів. Усі вони – власного виробництва з інгредієнтами рослинного походження (ягоди, сухофрукти, мед, імбир тощо).

львівські наливки

Опісля офіціанти принесли 2 сети варенників: солені та солодкі. Солений сет включає варенники з картоплею, куркою, м’ясом і капустою. Забарвлення тіста досягається за допомогою натуральних барвників (шпинат, чорнило каракатиці, морквяний та буряковий соки).

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Солодкі мені сподобались більше (можливо, тому що куштую їх не так часто).  Серед них: вишня з какао, мак з яблуками, сир та родзинки. Смачно!

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Далі надійшла черга гречаника. Нам принесли усі види: з куркою, з рибою, з капустою та грибами, зі шпинатом та сиром, а також солодкий з яблуками.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Фаворитом серед усіх присутніх став гречаник зі шпинатом. Також сподобався і солодкий.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Тісто на смак дійсно цікаве. Завдяки вищезгаданій суміші пшеничного та гречаного борошна, страва виходить досить легка. Не знаю як Вам, а я це ціную і люблю відчуття, коли шлунок не обтяжений.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

З напоїв ми куштували узвар та морс. Навряд чи ними когось здивуєш, але тут вони подаються у невеликих баночках, що дозволяє зручно забрати їх із собою.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Висновки

Varenyky International – невеликий оригінальний заклад швидкого харчування. Тут навряд чи можна дуже довго сидіти з друзями за безмежним розмовами. Однак тут можна смачно та недорого поїсти у приємній атмосфері.

зустріч блогерів та дегустація гречаника у varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Юрій Чорнобай зауважив, що для нього ознакою успіху закладу є той факт, коли відвідувач туди повертається. Мені здається, що Varenyky International можна назвати успішним ресторанчиком, адже туди повернутись хочеться.

varenyky international: Львів, Краківська 1/3

Наостанок додам, що заклад працює з 7 ранку. А в міжсезоння він орієнтований на дистанційне обслуговування, тобто усе меню може бути доставлено за бажанням клієнта в будь-яку точку міста.

Categories: Lviv, Tasty Places, Ukraine