Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня

Коли я була маленькою, моя бабця часто готувала дуже смачну аджику. Потім бабця перестала це робити, мовляв, продукти стали дорогі, невигідно. Проте я завжди шукала той самий пікантний і водночас ніжний смак, і, врешті-решт, мені це вдалось. Цей рецепт аджики простий, готується впродовж години і не вимагає особливих вмінь. Що ж до кінцевого результату, страва у об’ємі одніє каструлі зникає за день :)

Щодо альтернативного застосування аджики – востаннє ми куштували її в Непалі у сеті з різними соусами до фалафелю та паляничок. Було неймовірно смачно. Також її можна додавати до бургерів, других страв тощо.

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня

Нам знадобляться:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1 болгарський перець
  • 50 г часника
  • 0,5 скл. цукру
  • 0,5 скл. соняшникової олії
  • 0,5 скл. оцту 9%
  • 1 ст.л. солі

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня

Промийте помідори та перець. Перець розріжте та очистіть від насіння. Помідори поріжте на четвертинки.
Покладіть помідори та перець у блендер та подрібніть до однорідної маси.

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня
Якщо Вам хочеться отримати більш гостру аджику – додайте до овочевої суміші перець чилі.
Перелийте суміш у каструлю та варіть її на середньому вогні протягом 40 хв. Суміш не має сильно кипіти.
Натріть на дрібній терці або вичавіть до суміші часник, добре перемішайте і варіть ще з 5 хв.

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня
Додайте сіль, олію, цукор, оцет, перемішайте і варіть ще з 10 хв. Опісля – вимкніть вогонь, дайте аджиці трохи охолонути та розлийте по баночках. Зберігайте аджику в холодильнику.
Смачного!

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня

Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1,5 кг помідорів
  • 1 болгарський перець
  • 50 г часника
  • 0,5 скл. цукру
  • 0,5 скл. соняшникової олії
  • 0,5 скл. оцту 9%
  • 1 ст.л. солі
Інструкції
  1. Промийте помідори та перець. Перець розріжте та очистіть від насіння. Помідори поріжте на четвертинки.
  2. Покладіть помідори та перець у блендер та подрібніть до однорідної маси.
  3. Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня
  4. Якщо Вам хочеться отримати більш гостру аджику - додайте до овочевої суміші перець чилі.
  5. Перелийте суміш у каструлю та варіть її на середньому вогні протягом 40 хв. Суміш не має сильно кипіти.
  6. Натріть на дрібній терці або вичавіть до суміші часник, добре перемішайте і варіть ще з 5 хв.
  7. Ніжна аджика, яку Вам захочеться готувати щодня
  8. Додайте сіль, олію, цукор, оцет, перемішайте і варіть ще з 10 хв. Опісля - вимкніть вогонь, дайте аджиці трохи охолонути та розлийте по баночках. Зберігайте аджику в холодильнику.

 

Categories: Tasty Recipes