налисники зі шпинату

Налисники зі шпинатом

Минулого тижня я зустрілась з подругами і ми усі вперше відвідали “Кафе 1”, що на пл. Катедральній. Знаю, знаю, що, мабуть, лише лінюх там не бував, але … вже як склалось :)  Навряд чи я когось здивую, якщо скажу, що нам там дуже сподобалось і що там класно і смачно (детальніший огляд ще буде :))

Мої дівчата дуже люблять шпинат, тож замовили вони великі налисники з цим інгредієнтом. Я також належу до прихильників цього продукту, тому  на зустрічі надихнулась і вирішила спробувати приготувати схожі налисники вже вдома. Експеримент вийшов цікавий та смачний.

 

Нам знадобляться:

  • 100 г шпинату
  • 100 мл олії
  • 2 яйця
  • 350 мл молока
  • 200 г борошна
  • щипотка солі

 

Спосіб приготування:

  • Помити шпинат, відрізати ніжки у листя. Подрібнити листя у блендері до однорідної маси, додавши олію
  • Замісити тісто: збити яйця, додати сіль, молоко та борошно. Додати пюре шпинату. Тісто має бути трішки в`язким, нагадуючи за консистенцією пляшковий кефір.
  • Розігріти пательню, змастити маслом (рекомендую силіконовий пензлик)
  • Відміряти черпачком потрібну кількість тіста, та нахиляючи пательню круговими обертами, вилити його на середину, щоб налисник рівномірно розтікся та вкрив дно.
  • Налисники смажити до 2-3 хв. з кожної сторони на помірному вогні

IMG_1048-2

Багато моїх знайомих скаржаться на те, що не вміють смажити налисники. Насправді у більшості з них є лише 2 проблеми: тісто і перегортання на пательні. Зазвичай люди роблять дуже рідке тісто і налисники виходять занадто тонкими. Як результат, їх нереально нормально перевернути. Тож, замішуючи тісто, орієнтуйтесь на консистенцію пляшкового кефіру або йогурту. Тісто має бути подібним.

Щодо перегортання – моя бабця завжди казала дивитись на краєчки налисника. Коли вони починають відставати – тоді пора. Насправді можна зробити це й трішки раніше. Я візуально оцінюю найтовщий край, піддіваю його лопаткою, просуваю її до центру і перегортаю. Цей спосіб мене ніколи не підводить.

Налисники зі шпинатом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 100 г шпинату
  • 100 мл олії
  • 2 яйця
  • 350 мл молока
  • 200 г борошна
  • щипотка солі
Інструкції
  1. Помити шпинат, відрізати ніжки у листя. Подрібнити листя у блендері до однорідної маси, додавши олію
  2. Замісити тісто: збити яйця, додати сіль, молоко та борошно. Додати пюре шпинату. Тісто має бути трішки в`язким, нагадуючи за консистенцією пляшковий кефір.
  3. Розігріти пательню, змастити маслом (рекомендую силіконовий пензлик)
  4. Відміряти черпачком потрібну кількість тіста, та нахиляючи пательню круговими обертами, вилити його на середину, щоб налисник рівномірно розтікся та вкрив дно.
  5. Налисники смажити до 2-3 хв. з кожної сторони на помірному вогні

 Результат

Налисники виходять яскравими, на любителя. Особисто у мене покращується настрій від насичених кольорів. А от бабця, побачивши мою страву, сказала: “Який жах, їжа для водяного!”, і не скуштувала жодного. Консерватизм взяв своє :)  І дарма, як на мене, відрізняються ці налисники від звичайних лише тонким смаком шпинату.

Якщо Ви збираєтесь їсти такі налисники без додатків, то тісто варто приправити прянощами, щоб довершити смак страви. Гарний варіант подавати їх з соусами: можна використати бешамель або розтопити сир з вершками. Ми ж складали з налисників конвертики з плавленим сиром та сьомгою. Було смачно :)

А Ви коли-небудь їли чи готували страви зі шпинату? Діліться ідеями та враженнями у коментарях!

Categories: Tasty Recipes

  • никодим

    я дуже люблю пасту зі шпинатом і креветками. дуже смачно, раджу

    • Kate

      я в курсі :)))))