MasterChef

Як я ходила на кастинг “МастерШеф”

Приблизно місяць тому до мене вконтакті постукала дівчинка, мовляв, а чи не хотіли б Ви взяти участь у кастингу на шоу “МайстерШеф”. Ого. Чесно кажучи, не думала над цим, але раз така справа, то чому б ні.

Історія стандартна – десь помітили мій блог, та й запросили. Дівчинка узяла мої дані та повідомила, що кастинг відбудеться в кінці лютого і зі мною ще сконтактуються.

Чесно кажучи, лютий був у мене завантажений, інколи бракувало часу видихнути, тож я не особливо готувалась. Я швидше збиралась відвідати цю подію заради цікавості і заради запису для блогу :)

Час минав, а мені так ніхто і не дзвонив. В останню п’ятницю місяця я випадково побачила в одному з пабліків фейсбуку повідомлення від жіночки, мовляв, допоможіть з ідеями, бо в неділю йду на кастинг. Еееей,  ми так не домовлялись. Я вже налаштувалась, тож кастинг без мене не відбудеться :) Написала ще раз дівчинці, яка запрошувала мене на проби, нагадала про себе.

Виявилось, що кастинг відбувався в суботу та неділю в готелі “Гелікон”, шо на Кульпарківській. Записуватись було не обов’язково, кожен охочий мав змогу прийти та спробувати свої сили. Лишень необхідно було принести свою страву.

Я вирішила піти в неділю, в суботу фізично не встигала. Вибір зупинила на різотто з гарбузом. По-перше, я готувала цю страву вже не один раз. По-друге, вона дійсно смачна та поєднує в собі кілька тонких смаків.

мастер шеф кастинг львів

Тож звечора я підготувала бульйон, поставила будильник на 6 ранку та планувала під’їхати на пробу біля 9. Щоправда, доки я збиралась, 9 вже минула, тож до місця кастингу я дісталась по 10.

На рецепції готелю необхідно було заповнити анкету і вже з нею підійнятись на 6 поверх, де відбувалось саме дійство. Людей на перший погляд зібралось чимало, однак більшість з них прийшли з групою підтримки, тож насправді претендентів було близько 50 осіб. Загалом, учасників було більше, адже постійно хтось йшов і хтось приходив. У натовпі ходили чутки, що в суботу на кастингу зібрались 160 претендентів.

Далі з анкеткою потрібно було підійти в кімнату реєстрації, де Ваші дані заносились в комп’ютер приємним співробтником каналу “СТБ”. До речі, цей хлопець, один з небагатьох, хто з першого разу поставив правильний наголос у моємцу прізвищі. Ще він сказав, що у мене гарні кульчики (кума хенд-мейд). Усі так кажуть, менше з тим :)

Опісля – варутвало зачекати з хвилин 15, доки Вас не покличуть знову у кімнату реєстрації і не видадуть номерок. Віддавши останній, хлопець сказав, що за хвилин 20 можна починати готувати презентацію страви.

За цей час можна було порозглядати людей. Контингент насправді зібрався дуже дуже різношерстний. Від бабуль з бурячками і майонезом, до хіпстерів та кухарів. Окремі жінки були вбрані наче на весілля: чоботи, короткі сукні, макіяж “вирві глаз”, укладка волосся. Словом, неозброєним оком було видно, що вони провели в перукарні не одну годину. Траплялись й дуже стильні молоді люди, в класному одязі, з тунелями у вухах, цікавими татуюваннями тощо.

Я розвісила вуха і слухала хто про що говорив. Збоку стояла компанія чоловіків, які обговорювали різні рецепти. Хтось сміявся, мовляв, бачили, що якийсь учасник приніс голубці. Деякі страви виглядали страшненько, деякі дуже круто. Моє різотто на їхньому фоні насправді виглядало дуже куцо і бідно.

Один з учасників розповідав, що це налисники на подушці з поленти та яблука.

мастер шеф кастинг львів

Що в налиснику – я не розчула.

мастер шеф кастинг львів

Більшість людей прийшли з позитивним та оптимістичним настроєм. Атмосфера була непогана. Це тішило. Ось жіночка, яка готувала презентацію паралельно зі мною.

мастер шеф кастинг львів

А цей чоловік, якщо не помиляюсь, працює викладачем. Він на кастингу вже вдруге. Чому не взяли вперше? Сказали, що занадто адекватний :)

мастер шеф кастинг львів

мастер шеф кастинг львів

Трохи страв
мастер шеф кастинг львів

мастер шеф кастинг львів

мастер шеф кастинг львів

мастер шеф кастинг львів

мастер шеф кастинг львів

мастер шеф кастинг львів

Насправді, фотографувала я небагато. Спершу, чомусь, хвилювалась. Однак за весь час чекання (я просиділа в Геліконі в черзі десь з 10 до пів 3) я змучилась і хотіла вже пошвидше відстрілятись.

мастер шеф кастинг львів

Як виглядало усе далі? Хлопчик з реєстрації називає Ваше прізвище і кличе до однієї з кімнат для відеоінтерв’ю.

мастер шеф кастинг львів

Біля кімнати збираються по 5 людей і чекають на свою чергу. Здається, в 2:10 я нарешті потрапила до конференц-зали. Тут сидів оператор та журналіст. Журналіст попросила дивитись на неї та презентувати свою страву.

Я почала говорити, а потім подумала “Боже, що я несу!”. Опісля мене розпитували про життя: чим займаюсь, чим цікавлюсь, який навчальний заклад закінчила, що очікую від шоу і як до цього ставиться моя родина. Я розповіла про свій блог, кар’єру, подорожі тощо. Зрештою, мені сказали, якщо все буде добре, то мені зателефонують у квітні.

Після інтерв’ю страву необхідно було залишити на реєстрації разом з номером. Її начебто ввечері мав спробувати фуд-продюсер. Якщо чесно, сумніваюсь, що вони куштували багато страв. Мій шлунок такого б точно не витримав :)

Це, до речі, був мій перший кастинг у житті. Я втішилась, що все вже позаду і нарешті можна спокійно зітхнути. Тепер чекатиму на квітень і практикуватимусь у класичних рецептах :)

Categories: Tasty Places, Без категорії

  • dyak

    я сам того не дивлюсь, але дружина бачила всі сезони, то я їй казав що ти ходила на кастинг, то перше питання дружини було чи ти адекватна? бо судяи з шоу адкватних туди майже не бурть, тре мати велику бджолу в голові, а потім ве вміти готувати щоб туди потрапити.

    • kateArt

      100 % :)

      • Krysia

        а найбільше вкурвлює саме ось ці вставки – презентації особи з трагічною музикою на задньому фоні..”вона завжди любила готувати, але її чоловік-алкоголік їй то забороняв..і вона втекла від нього забравши тільки пательню і улюблений друшляк.. прийшла на шоу довести собі і іншим що може готувати щось більше ніж канапки з смальцем на закуску…”

        • kateArt

          така вже робота в журналістів) я теж дуже часто пишу на замовлення ахінею типу “ми найкращі з кращих, прокинулись від сну і поглянули на світ новим поглядом блаблабла” . От сиджу, пишу і ржу, а люди так тішаться і кажуть, що це саме те, що потрібно.

  • Krysia

    конечно, натовп вимагає шоу і драми!