Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

От зараз Ви подивитесь на інгредієнти цього пирога і Вам точно захочеться щось поміняти. Перець, мед та розмарин точно викличуть дисонанс, а козячий сир змусить замислитись ))) Проте не поспішайте цього робити і довіртесь мені.

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Я також спершу була спантеличена, але цікавість перемогла. Я ще ніколи не готувала пироги із козячим сиром, тому вирішила спробувати. Знайшла усі інгредієнти і результат мене неабияк потішив! Здавалось, такі недоцільні інгредієнти, злились у гармонію і створили той смак, якого мені часто дуже бракує в українській випічці. В міру солодкий, нежирний і дещо пікантний.  Пропоную і Вам виділити 30 хв. свого часу та приготувати цей простий та гарний пиріг!

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Нам знадобляться:

  • листкове тісто (орієнтовно квадрат 30х30 см)
  • 2 груші
  • 1/4 скл. лимонного соку
  • 150 г козячого сиру
  • цукор
  • мед
  • перець
  • свіжий розмарин

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розморозьте тісто (якщо воно заморожене :))

Застеліть дечку листом пергаменту, злегка притрусіть його борошном. Викладіть зверху тісто і злегка розкатайте його по площині. Тісто змастіь розтопленим вершковим маслом або оливковою олією. Зробіть невеликі проколи виделкою.

Помийте груші та наріжте їх скибками. Побризкайте їх лимонним соком, щоб груші не потемнішали.

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Покришіть на тісто козячий сир.

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Викладіть зверху груші. Злегка посипте їх цукром.

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Випікайте з 20-25 хв., доки тісто не почне рум’янитись.

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Дайте пирогу охолонути з 5 хв., опісля полийте медом, поперчіть та посипте листочками розмарину.

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Смачного!

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром

Листковий пиріг з грушами та козячим сиром
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • листкове тісто (орієнтовно квадрат 30х30 см)
  • 2 груші
  • ¼ скл. лимонного соку
  • 150 г козячого сиру
  • цукор
  • мед
  • перець
  • свіжий розмарин
Інструкції
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Розморозьте тісто (якщо воно заморожене :))
  2. Застеліть дечку листом пергаменту, злегка притрусіть його борошном. Викладіть зверху тісто і злегка розкатайте його по площині. Тісто змастіь розтопленим вершковим маслом або оливковою олією. Зробіть невеликі проколи виделкою.
  3. Помийте груші та наріжте їх скибками. Побризкайте їх лимонним соком, щоб груші не потемнішали.
  4. Покришіть на тісто козячий сир. Викладіть зверху груші. Злегка посипте їх цукром. Випікайте з 20-25 хв., доки тісто не почне рум'янитись.
  5. Дайте пирогу охолонути з 5 хв., опісля полийте медом, поперчіть та посипте листочками розмарину.

 

Categories: Tasty Recipes