Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Колись у Непалі я спробувала страву під назвою Чов-Мін. Я сиділа у маленькій забігайлівці у Покхарі і спостерігала як місцевий непалець обсмажував на величезній пательні овочі, додаючи до них спеції, а згодом і локшину. Було смачно і дуже гостро. Вже вдома у Львові я натрапляла на різні види подібного приготування локшини у наших закладах, проте ця страва готувалась без такої великої кількості спецій і виходила більш пристосованою до наших ніжних смаків :)

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Одного разу я спробувала відтворити цей рецепт вдома і він став для мене рятівним в ситуаціях, коли їсти дуже хочеться, а часу щось робити ну зовсім нема. Ця локшина готується дуже швидко і, по суті, з тих продуктів, які часто є у наших холодильниках.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Нам знадобляться:

  • 300 г пекінської капусти
  • 1 морква
  • 1 кабачок
  • 1 солодкий червоний перець
  • 200 г рисової або яєчної локшини
  • кунжут
  • 1/3 скл. соєвого соусу
  • 1 ст.л. оливкової олії

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Помийте та підготуйте усі овочі: очистіть моркву та кабачок, з перцю видаліть серцевину. Моркву натріть на великій терці, кабачок та перець наріжте кубиками, пекінську капусту – полосками.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Приготуйте локшину відповідно до рецепту на упаковці . Переважно рисова або яєчна локшина відварюється до 5 хв, опісля з неї необхідно злити воду.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Розігрійте на максимальному нагріві олію в пательні. Додайте овочі та готуйте їх протягом 3-5хв., перемішуючи швидкими рухами.

Додайте до овочів кунжут (кількість – на Ваш смак) та перемішайте.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Додайте до пательні локшину, полийте усе соєвим соусом, та перемішуйте страву з 30-50 секунд, доки соус трішки випаровуватиметься.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Опісля – зніміть пательню з варочної поверхні та розділіть страву порційно по мисочках.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Смачного!

Раніше я зажди використовувала для цього рецепту звичайну пательню, а от тепер наважилась придбати пательню-WOK. Це ще той челендж, адже для індукційної поверхні Pyramida IH 6410 U (та й для індукції загалом) такий вид пательні не є дуже поширеним.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Я вагалась між вітчизняним чавунним Біол та WOK Russell Hobbs Carbon Steel. Обрала останній, який пережив аж два приготування, після чого поверхня почала добряче облазити  :( Словом, не рекомендую.

Загалом, особливість WOK полягає у тонких стінках, завдяки яким пательня прогрівається рівномірно і дуже швидко. Це дає можливість обсмажити овочі до утворення скоринки і водночас не втратити їхні поживні елементи.

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

На Pyramida IH 6410 U я використовувала 9 ступінь нагріву більш потужної зони. Пательня диміла вже за якихось 20 секунд :)

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Зізнаюсь, фотографувати і готувати водночас страву, яка вимагає швидкості – досить непросто, але все вийшло гарно :)

Локшина по-азіатськи (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 300 г пекінської капусти
  • 1 морква
  • 1 кабачок
  • 1 солодкий червоний перець
  • 200 г рисової або яєчної локшини
  • кунжут
  • ⅓ скл. соєвого соусу
  • 1 ст.л. оливкової олії
Інструкції
  1. Помийте та підготуйте усі овочі: очистіть моркву та кабачок, з перцю видаліть серцевину. Моркву натріть на великій терці, кабачок та перець наріжте кубиками, пекінську капусту - полосками.
  2. Приготуйте локшину відповідно до рецепту на упаковці . Переважно рисова або яєчна локшина відварюється до 5 хв, опісля з неї необхідно злити воду.
  3. Розігрійте на максимальному нагріві олію в пательні. Додайте овочі та готуйте їх протягом 3-5хв., перемішуючи швидкими рухами.
  4. Додайте до овочів кунжут (кількість - на Ваш смак) та перемішайте.
  5. Додайте до пательні локшину, полийте усе соєвим соусом, та перемішуйте страву з 30-50 секунд, доки соус трішки випаровуватиметься. Опісля - зніміть пательню з варочної поверхні та розділіть страву порційно по мисочках.

 

Categories: Tasty Recipes