Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

Салати є невід’ємною частиною нашого раціону. Вони можуть бути, як приємним доповненням до повноцінної трапези, так і, скажімо, відігравати роль легкої вечері чи сніданку. Але часом фантазія закінчується – салат з капусти, салат з бурячків, куди рухатись далі? :) Сьогодні я допоможу Вам урізноманітнити Ваше меню та поділюсь чудовим простим рецептом салату з авокадо, який колись підгледіла у шоу відомого американського кухаря Гордона Рамзі.

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

Чесно кажучи, доки мені не трапився цей рецепт – я не використовувала у своїй кухні страви з авокадо. Я просто не знала як їсти авокадо та з чим готувати цей фрукт. Аналогічні думки висловлювала і моя цьоця, коли я проводила дегустацію цього салату вже для неї. Забігаючи наперед, скажу, що після дегустації, цьоця змінила позицію і додала цю страву до свого меню, і тепер надсилає мені повідомлення на кшталт “Я знову його готувала. Дуже смачно!”.

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

Але досить слів, адже нам знадобляться:

  • Салати лоло россо та лоло біондо (або інші на Ваш смак, це не принципово)
  • 1 стиглий авокадо
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. гірчиці (я переважно використовую французьку або діжонську)
  • 1 ст.л. лимонного соку

Промийте салат, висушіть його та порвіть на шматочки у велику миску.

Лоло россо та лоло біондо виглядатимуть гарно візуально. Коли у мене немає альтернатив, я можу використати і звичайний латук. А от, коли ліньки мити та висушувати салат або на це просто немає часу – я купую суміш салатів у герметичному пакеті, адже вона вже порізана та не потребує миття. От, до прикладу, вчора я готувала цей салат з суміші фрізе, радічіо та айсбергу, і це було не менш смачно.

Далі, помийте авокадо, очистіть від шкірки та поріжте його на кубики. Рекомендую наступний варіант: розрізаєте авокадо на 2 частини, ведете ножем прямі і перпендикулярні лінії по м’якоті, після чого забираєте м’якоть у вигляді квадратиків за допомогою ложки.

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

Готуємо соус: у окремій тарі змішуєте 1 ст.л. меду, 1ст.л. гірчиці, 1ст.л. бальзамічного оцту та 1 ст.л. лимонного соку. Раджу наперед спробувати Вашу гірчицю і дозувати її поступово. Одного разу мені потрапила ну дуже гостра, тож заправку довелось переробляти.

Варто сказати, що я обожнюю цей соус, адже він виходить багатий на смак: тут і кислинка, і солодкі ноти, і гострота вміру.

В окремій мисці перемішайте салат, авокадо та заправте усе це готовим соусом. Зауважу, що до страви гарно смакуватиме сир дор-блю.

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

В результаті, у Вас виходить страва, яка може задовільнити не одну вимогу чи категорію: це можуть бути, як салати на кожен день, дієтичні легкі салати, так і салати святкові.

Смачного!

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом

Легкий салат з авокадо та медово-гірчичним соусом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: салат
Інгредієнти
  • Салати лоло россо та лоло біондо (або інші на Ваш смак, це не принципово)
  • 1 стиглий авокадо
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. гірчиці (я переважно використовую французьку або діжонську)
  • 1 ст.л. лимонного соку
Інструкції
  1. Промийте салат, висушіть його та порвіть на шматочки у велику миску.
  2. Далі, помийте авокадо, очистіть від шкірки та поріжте його на кубики. Рекомендую наступний варіант: розрізаєте авокадо на 2 частини, проводите ножем прямі і перпендикулярні лінії по м'якоті, після чого забираєте м'якоть у вигляді квадратиків, за допомогою ложки.
  3. Готуємо соус: у окремій тарі змішуєте 1 ст.л. меду, 1ст.л. гірчиці, 1ст.л. бальзамічного оцту та 1 ст.л. лимонного соку. Раджу наперед спробувати Вашу гірчицю і дозувати її поступово. Одного разу мені потрапила ну дуже гостра, тож заправку довелось переробляти.
  4. В окремій мисці перемішайте салат, авокадо та заправте усе це готовим соусом. Зауважу, що до страви гарно смакуватиме сир дор-блю.

 

 

Categories: Tasty Recipes

  • Krysia

    обожнюю авокадо! з “безсмакового” воно дуже швидко перетворилося в наркотик, який я можу їсти як яблука!шкода тільки, що ціни на нього не такі як на яблука))
    авокадо можна їсти просто посипавши морською сіллю, або поливши трохи соєвим соусом..
    Дуже класний салат також з roszponka, помідором, авокадо, сиром дер блю..а ще з тим сиром файно смакує диня в салаті.