Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Як щодо ситного та яскравого обіду у вихідний? Сьогодні готуватимемо лазанью зі шпинатом та ароматним грибним соусом!

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Загалом, увесь процес приготування страви приніс мені якесь особливо задоволення, а сам соус вийшов настільки класним, що я обов’язково готуватиму його ще не раз для інших страв.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Для 6 великих порцій нам знадобляться:

  • 12 листків тіста для лазаньї
  • 450 г печериць
  • 400 г творогу
  • 2 пучки шпинату
  • 350 г сиру суоугуні
  • 3,5 скл. молока
  • 1/4 скл. борошна
  • 1 цибулина
  • 3 часточки часнику
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • 1/2 ч.л. сушеного орегано
  • олія або вершкове масло
  • щипотка мускатного горіху
  • сіль, перець

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

 

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Почнемо із соусу. Добре помийте гриби, почистіть їх та поріжте на невеликі шматочки або слайси.

Помийте, очистіть та дрібно поріжте цибулю.

Розігрійте олію або розтопіть у пательні масло. Обсмажте на середньому вогні цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби. Смажте з 2 хвилини, після чого вичавіть до них часник. Перемішайте та смажте протягом 3 хв. Гриби пустять сік.

Додайте борошно до грибів, перемішайте і знову смажте з 2 хвилини. Опісля – влийте 3 склянки молока, зменшіть вогонь та перемішайте.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Додайте сіль, перець, мускатний горіх, сушені трави та тушкуйте суміш, доки вона дещо не загусне (до 10 хвилин).

Відокремте листя шпинату від гілочок, добре промийте його та поріжте смужками.

Візьміть ще одну пательню, розтопіть на ній вершкове масло та обсмажте шпинат, доки той не зменшиться у розмірах.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

ось так

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

В окремій мисці змішайте творог та пів склянки молока. Додайте шпинат та перемішайте.

Натріть на великій терці сулугуні.

Візьміть форму (у мене 35 х 23), змажте її дно невеликою кількістю соусу та викладіть перший слой тіста для лазаньї.

Якщо пам’ятаєте, я вже готувала лазанью та рекомендувала брати тісто марки Barilla, адже його не потрібно попередньо відварювати. Використовуючи інше тісто, уважно читайте інструкцію на упаковці. Можливо, Ваші листки доведеться варити.

Знову змажте 1 слой соусом, викладіть творог зі шпинатом.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Посипте творог сулугуні та викладіть зверху 2 слой тіста.

Далі усе по схемі: соус, творог зі шпинатом, сулугуні.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Прикрийте лазанью 3 слоєм, змажте соусом та посипте залишками сулугуні.

Відправте страву на 35-45 хв у розігріту до 180 градусів духовку.

Тут є ще один нюанс – сулугуні досить швидко смажиться та вкривається скоринкою. Ви можете прикрити лазанью фольгою, а наприкінці готування зняти її. Особисто я просто переставила страву на рівень нижче за 10 хвилин до завершення готування.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Смачного!

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом

Лазанья зі шпинатом та грибним соусом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 12 листків тіста для лазаньї
  • 450 г печериць
  • 400 г творогу
  • 2 пучки шпинату
  • 350 г сиру суоугуні
  • 3,5 скл. молока
  • ¼ скл. борошна
  • 1 цибулина
  • 3 часточки часнику
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • ½ ч.л. сушеного орегано
  • олія або вершкове масло
  • щипотка мускатного горіху
  • сіль, перець
Інструкції
  1. Почнемо із соусу. Добре помийте гриби, почистіть їх та поріжте на невеликі шматочки або слайси.
  2. Помийте, очистіть та дрібно поріжте цибулю.
  3. Розігрійте олію або розтопіть у пательні масло. Обсмажте на середньому вогні цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби. Смажте з 2 хвилини, після чого вичавіть до них часник. Перемішайте та смажте протягом 3 хв. Гриби пустять сік.
  4. Додайте борошно до грибів, перемішайте і знову смажте з 2 хвилини. Опісля - влийте 3 склянки молока, зменшіть вогонь та перемішайте.
  5. Додайте сіль, перець, мускатний горіх та тушкуйте суміш, доки вона дещо не загусне (до 10 хвилин).
  6. Відокремте листя шпинату від гілочок, добре промийте його та поріжте смужками.
  7. Візьміть ще одну пательню, розтопіть на ній вершкове масло та обсмажте шпинат, доки той не зменшиться у розмірах.
  8. В окремій мисці змішайте творог та пів склянки молока. Додайте шпинат та перемішайте.
  9. Натріть на великій терці сулугуні.
  10. Візьміть форму (у мене 35 х 23), змажте її дно невеликою кількістю соуса та викладіть перший слой тіста для лазаньї.
  11. Знову змажте 1 слой соусом, викладіть творог зі шпинатом.
  12. Посипте творог сулугуні та викладіть зверху 2 слой тіста.
  13. Далі усе по схемі: соус, творог зі шпинатом, сулугуні.
  14. Прикрийте лазанью 3 слоєм, змажте сооусом та посипте залишками сулугуні.
  15. Відправте страву на 35-45 хв у розігріту до 180 градусів духовку.
  16. Тут є ще один нюанс - сулугуні досить швидко смажиться та вкривається скоринкою. Ви можете прикрити лазанью фольгою, а наприкінці готування зняти її. Особисто я просто переставила страву на рівень нижче за 10 хвилин до завершення готування.

Лазанья зі шпинатом та грибним соусомЛазанья зі шпинатом та грибним соусом

 

Categories: Tasty Recipes

  • Krysia

    твої пости – це одне велике фантастичне естетичне Задоволення!)) Передивилася інші про французькі смаколики, витерла слюни і подумала що може зможеш порадити фільми про їжу,які тобі особливо сподобалися?

    • kateArt

      дякую)
      щодо фільмів – першим на думку спадає “прянощі та пристрасті”, фільм досить добрий і кадри дуже красиві.
      Ще класний “Джулі та Джулія”. Але, загалом, я бачила їх не так багато :)