Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки, лазанья рецепт

Лазанья alla siciliana (готую у духовій шафі Pyramida F82)

Час для чергових тестувань моєї нової духової шафи Pyramida F82 і експериментів з книгою рецептів сицилійської кухні, яку я встигла придбати в Італії. Так, так, тепер сиджу зі словником і перекладаю рецепти. Зате плюсую знання італійської і дізнаюсь щось новеньке :) Сьогодні я поділюсь простим і смачним рецептом лазаньї alla siciliana.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

На 6 порцій нам знадобляться:

  • Пачка листків для лазаньї (я, як завжди, беру марку Barilla, тому що це тісто не потрібно попередньо відварювати. Якщо у Вас немає змоги придбати макаронну заготовку, Ви можете зробити листки власноруч. Нижче я напишу рецепт)
  • 700 г свіжих помідорів або 2 банки томатів-пелаті по 400 г
  • 300 г сиру рікотта
  • 50 г сиру пекоріно (я використала тертий грана падано)
  • 1 цибулина
  • петрушка
  • вершкове масло
  • оливкова олія extra vergine
  • базилік (ідеально свіжий, але зараз із ним складно, тому у мене сушений)
  • сіль та перець

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки
Почнемо з соусу. Помийте помідори та обдайте їх кропом, щоб легко зняти з них шкірку. Розімніть томати у пюре. Щоб обійтись без усіх цих процедур, можна відразу придбати очищені консервовані пелаті. Я лінюх, тому просто купила помідори у власному соці і розчавила їх блендером. До речі, зроблю антирекламу. Раніше, для соусів, я завжди брала томати торгової марки “Смачно”. Минуло якихось пів року і вони, на жаль, зіпсувались. Таке враження, що там тепер не помідори, а оцет. Сумно.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

Дрібно поріжте цибулю. Розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте цибулю. Додайте жменю петрушки, помідори та базилік. Якщо у Вас сушений базилік – додавайте його з самого початку, щоб він віддав свій аромат. Додайте сіль та перець на смак, і готуйте соус на невеликому вогні впродовж 20 хв.

До речі, я великий фанат каперсів, тому я завжди додаю кілька штук в усі томатні соуси, які готую для макаронних виробів. Якщо Вам також закортить спробувати мій варіант – обов’язково добре промийте їх під водою, адже вони досить, а інколи дуже, солені.

Якщо у Вас немає змоги придбати готове тісто для лазаньї – замісіть його власноруч. Для цього Вам знадобиться лише 500 г борошна, 3 яйця, щипотка солі та 1 ст.л. олії. Потім розкатайте тісто і наріжте його на прямокутники 6х4 см або більше. Обов’язково притрушуйте листки борошном, щоб вони не злиплись.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

У підсоленій воді відваріть тісто (з власного досвіду, краще по 1 штучці, бо листки лазаньї мають властивість злипатись), після чого обережно струсіть його від води або промокніть паперовим рушником. Далі змастіть жаростійку форму вершковим маслом і викладайте слоями: тісто, соус, рікотту та пекоріно (у моєму випадку грана падано). До речі, з рікоттою якась біда: її майже ніде немає. Я пробігла усі можливі точки біля центру, де її можна знайти, і, зрештою, забрала в метро останню пачку.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

Відправити лазанью у розігріту до 180 градусів духовку на стандартному режимі. Випікати 20-25 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою ножа – якщо він м’яко буде входити у страву, її можна споживати.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

Лазанья alla siciliana (готую у духовій шафі Pyramida F82)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • Пачка листків для лазаньї (або 500 г борошна, 3 яйця, щипотка солі та 1ст.л олії для тіста)
  • 700 г свіжих помідорів або 2 банки томатів-пелаті по 400 г
  • 300 г сиру рікотта
  • 50 г сиру пекоріно (я використала тертий грана падано)
  • 1 цибулина
  • петрушка
  • вершкове масло
  • оливкова олія extra vergine
  • базилік (ідеально свіжий, але зараз із ним складно, тому у мене сушений)
  • сіль та перець
Інструкції
  1. Помийте помідори та обдайте їх кропом, щоб легко зняти з них шкірку. Розімніть томати у пюре. Щоб обійтись без усіх цих процедур, можна відразу придбати очищені консервовані пелаті. Я лінюх, тому просто купила помідори у власному соці і розчавила їх блендером.
  2. Дрібно поріжте цибулю. Розігрійте на пательні оливкову олію та обсмажте цибулю. Додайте жменю петрушки, помідори та базилік. Якщо у Вас сушений базилік - додавайте його з самого початку, щоб він віддав свій аромат. Додайте сіль та перець на смак, і готуйте соус на невеликому вогні впродовж 20 хв.
  3. Якщо у Вас немає змоги придбати готове тісто для лазаньї - замісіть його власноруч. Для цього Вам знадобиться лише 500 г борошна, 3 яйця, щипотка солі та 1 ст.л. олії. Потім розкатайте тісто і наріжте його на прямокутники 6х4 см або більше. Обов'язково притрушуйте листки борошном, щоб вони не злиплись.
  4. У підсоленій воді відваріть тісто (з власного досвіду, краще по 1 штучці, бо вони мають властивість злипатись), після чого обережно струсіть із нього воду або промокніть паперовим рушником.
  5. Змастіть жаростійку форму вершковим маслом і викладіть слоями: тісто, соус, рікотту та пекоріно (у моєму випадку грана падано).
  6. Відправити лазанью у розігріту до 180 градусів духовку на стандартному режимі. Випікати 20-25 хвилин.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

А тепер трішки про мою духову шафу Pyramida F82. Стандартний режим під час приготувань невеликих страв мене дуже тішить. Усе виходить чітко за рецептом, і за якихось 20 хвилин можна тицятись носом біля дверцят духовки і вдихати тонесенький і дуже привабливий аромат лазаньї :)

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки      Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки      Pyramida F82

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

У комплекті з духовою шафою Pyramida F82 постачається решітка, дечка та гриль-установка :) Дечку я тестувала при випічці еклерів.  При нагоді варто спробувати випічку чогось об’ємнішого, адже вона досить велика та поглиблена, що виглядає досить зручно. Сьогодні я обійшлась лише решіткою, адже моя страва вмістилась в улюбленому пайрексі.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

Одним словом, стандартний режим з невеликими стравами у Pyramida F82 я протестувала вже досить впевнено і мушу визнати, що він мене дуже тішить. Наступного разу хочу  перейти на конвекцію і спробувати її за призначенням.

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

До речі, у моєї духової шафи нарешті з’вилась тумбочка. Зізнаюсь, минулі рази, вона стояла на двох табуретках :)

 Pyramida F82

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки, лазанья рецепт

 Pyramida F82 & lasagne alla siciliana, pyramida тести техніки, лазанья рецепт

 

смачного :)

Categories: Italy, Tasty Recipes