Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Крем-суп з зеленого горошку та м’яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Давно у блозі не було оновлень, адже у моєму житті останнім часом сталось багато змін. Нова робота забирає багато часу, тож навіть готувати просто для себе виходить дуже рідко. Останнім часом харчуюсь я переважно у різних закладах, тож мене не покидає ідея робити короткі їх огляди. Проте, буває, з’являється велике бажання знайти з пів години часу і щось та й приготувати. І тоді помічними стають швидкі рецепти, які зігрівають і насичуюють. І однією з таких страв для мене є крем-суп з зеленого горошку та м’яти.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Усе готується просто, швидко та без особливих вимог. Тому нам знадобляться:

  • 500 г замороженого зеленого горошку
  • 500-600 мл води
  • 200 г вершків (10-20%)
  • 200 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • 2-3 гілочки свіжої м’яти
  • 1 ст.л. олії
  • сіль та перець на смак

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Промийте цибулю, картоплю та м’яту. Цибулю та картоплю очистіть. Цибулю дрібно поріжте.

Картоплю поріжте на невеликі щматочки.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Листочки м’яти відокремте від стебла і також розріжте на дрібніші частини.

Розігрійте олію в каструлі. Викладіть цибулю та підсмажте до золотистого кольору.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Влийте 500-600 мл води, довдеіть її до кипіння та посоліть.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Додайте картоплю та відварюйте її протягом 15 хв. до готовності.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

В киплячий суп додайте заморожений горошок та м’яту. Доведіть до кипіння і готуйте ще протягом 2 хв.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Подрібніть суп за допомогою блендера до однорідногго пюре. Влийте до нього вершки та перемішайте. 1-2 ст. л. вершків можете залишити для прикрашання.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Смачного!

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

А тепер продовжу ділитись враженнями про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U. Цією поверхнею ми активно користуємось з лютого і наразі вона працює стабільно та надійно. На ній почали з’являтись перші сліди використання (мікро-подряпини на склі) і це трохи засмучує. Але це абсолютно незворотній процес для будь-якої поверхні, тому це потрібно просто прийняти :)

Кілька разів ми протестували функцію таймера, яка дозволяє встановити період приготування страви і автоматично вимкнути поверхню у визначений час або ж просто подати звуковий сигнал. Щоб увімкнути таймер для конкретної зони нагріву, необхідно активувати потрібну зону, після чого одночасно доторкнутись та утримувати сенсори “+” та “-“.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Біля активованої зони нагріву почне миготіти індикатор у вигляді крапки. Після активації необхідно налаштувати час для таймера – за допомогою сенсорів “+” та “-“.  До речі, якщо налаштовувати таймер, починаючи з індикатора “+”, то запропонований часовий період становитиме від 1 до 99 хв. , а якщо з “-“, то з 30 до 1хв.

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Якщо ж хочеться таймер не вмикати, а просто налаштувати подачу звукового сигналу у потрібний момент – процедури усі ті самі, окрім першого кроку – вибору зони нагріву. В цьому випадку цього робити не потрібно. Все досить просто :)

До нових записів!

Крем-суп з зеленого горошку та м'яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 500 г замороженого зеленого горошку
  • 500-600 мл води
  • 200 г вершків (10-20%)
  • 200 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • 2-3 гілочки свіжої м'яти
  • 1 ст.л. олії
  • сіль та перець на смак
Інструкції
  1. Промийте цибулю, картоплю та м'яту. Цибулю та картоплю очистіть. Цибулю дрібно поріжте.
  2. Картоплю поріжте на невеликі щматочки.
  3. Листочки м'яти відокремте від стебла і також розріжте на дрібніші частини.
  4. Розігрійте олію в каструлі. Викладіть цибулю та підсмажте до золотистого кольору.
  5. Влийте 500-600 мл води, довдеіть її до кипіння та посоліть.
  6. Додайте картоплю та відварюйте її протягом 15 хв. до готовності.
  7. В киплячий суп додайте заморожений горошок та м'яту. Доведіть до кипіння і готуйте ще протягом 2 хв.
  8. Подрібніть суп за допомогою блендера до однорідногго пюре. Влийте до нього вершки та перемішайте. 1-2 ст. л. вершків можете залишити для прикрашання.

 

Categories: Tasty Recipes