Крем-суп з зеленого горошку та м’яти (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
Давно у блозі не було оновлень, адже у моєму житті останнім часом сталось багато змін. Нова робота забирає багато часу, тож навіть готувати просто для себе виходить дуже рідко. Останнім часом харчуюсь я переважно у різних закладах, тож мене не покидає ідея робити короткі їх огляди. Проте, буває, з’являється велике бажання знайти з пів години часу і щось та й приготувати. І тоді помічними стають швидкі рецепти, які зігрівають і насичуюють. І однією з таких страв для мене є крем-суп з зеленого горошку та м’яти.
Усе готується просто, швидко та без особливих вимог. Тому нам знадобляться:
- 500 г замороженого зеленого горошку
- 500-600 мл води
- 200 г вершків (10-20%)
- 200 г картоплі
- 100 г цибулі
- 2-3 гілочки свіжої м’яти
- 1 ст.л. олії
- сіль та перець на смак
Промийте цибулю, картоплю та м’яту. Цибулю та картоплю очистіть. Цибулю дрібно поріжте.
Картоплю поріжте на невеликі щматочки.
Листочки м’яти відокремте від стебла і також розріжте на дрібніші частини.
Розігрійте олію в каструлі. Викладіть цибулю та підсмажте до золотистого кольору.
Влийте 500-600 мл води, довдеіть її до кипіння та посоліть.
Додайте картоплю та відварюйте її протягом 15 хв. до готовності.
В киплячий суп додайте заморожений горошок та м’яту. Доведіть до кипіння і готуйте ще протягом 2 хв.
Подрібніть суп за допомогою блендера до однорідногго пюре. Влийте до нього вершки та перемішайте. 1-2 ст. л. вершків можете залишити для прикрашання.
Смачного!
А тепер продовжу ділитись враженнями про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U. Цією поверхнею ми активно користуємось з лютого і наразі вона працює стабільно та надійно. На ній почали з’являтись перші сліди використання (мікро-подряпини на склі) і це трохи засмучує. Але це абсолютно незворотній процес для будь-якої поверхні, тому це потрібно просто прийняти
Кілька разів ми протестували функцію таймера, яка дозволяє встановити період приготування страви і автоматично вимкнути поверхню у визначений час або ж просто подати звуковий сигнал. Щоб увімкнути таймер для конкретної зони нагріву, необхідно активувати потрібну зону, після чого одночасно доторкнутись та утримувати сенсори “+” та “-“.
Біля активованої зони нагріву почне миготіти індикатор у вигляді крапки. Після активації необхідно налаштувати час для таймера – за допомогою сенсорів “+” та “-“. До речі, якщо налаштовувати таймер, починаючи з індикатора “+”, то запропонований часовий період становитиме від 1 до 99 хв. , а якщо з “-“, то з 30 до 1хв.
Якщо ж хочеться таймер не вмикати, а просто налаштувати подачу звукового сигналу у потрібний момент – процедури усі ті самі, окрім першого кроку – вибору зони нагріву. В цьому випадку цього робити не потрібно. Все досить просто
До нових записів!
- 500 г замороженого зеленого горошку
- 500-600 мл води
- 200 г вершків (10-20%)
- 200 г картоплі
- 100 г цибулі
- 2-3 гілочки свіжої м'яти
- 1 ст.л. олії
- сіль та перець на смак
- Промийте цибулю, картоплю та м'яту. Цибулю та картоплю очистіть. Цибулю дрібно поріжте.
- Картоплю поріжте на невеликі щматочки.
- Листочки м'яти відокремте від стебла і також розріжте на дрібніші частини.
- Розігрійте олію в каструлі. Викладіть цибулю та підсмажте до золотистого кольору.
- Влийте 500-600 мл води, довдеіть її до кипіння та посоліть.
- Додайте картоплю та відварюйте її протягом 15 хв. до готовності.
- В киплячий суп додайте заморожений горошок та м'яту. Доведіть до кипіння і готуйте ще протягом 2 хв.
- Подрібніть суп за допомогою блендера до однорідногго пюре. Влийте до нього вершки та перемішайте. 1-2 ст. л. вершків можете залишити для прикрашання.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes