Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Люди, які коли-небудь подорожували Карпатами, з особливою ніжністю завжди згадують гори і … грибну юшку. Справді, як же приємно вдихнути чисте високогірне повітря, помилуватись неймовірними краєвидами та поласувати смачними стравами з натуральних продуктів. Так солодко і так смачно буває тільки в рідних Карпатах!

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Я вже стільки чула “смачних спогадів” про грибну юшку, та й сама їла її не раз. Але чому я ніколи не цікавилась тим як її приготувати? Я вирішила виправити цей пункт і вивчити ще один рецепт, який виявився зовсім нескладним і напрочуд смачним.

Нам знадобляться:

  • 80- 100 г сушених білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • олія
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 50-100 г дрібної локшини
  • сіль та перець на смак

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Відваріть попередньо овочевий бульйон. У мене він стандартний: морква, цибулина, кілька картоплин, корінь селери, зелень, лавровий лист, кілька зубчиків часника, сіль на смак.

Залийте гриби окропом (300-350 мл) та залишіть настоятись протягом 20 хв.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Процідіть гриби, зливши рідину в окрему мисочку (ми її також обов’язково використаємо).

Гриби наріжте дещо дрібніше.

Помийте моркву та цибулю. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Розігрійте олію в каструлі. Протушкуйте цибулю та моркву протягом 5-10 хв., постійно їх помішуючи.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Влийте до каструлі бульйон та рідину, яка залишилась після зціжування грибів. Додайте й гриби.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Доведіть усе до кипіння та варіть юшку на невеликому нагріві протягом години.

В окремій каструлі відваріть локшину.

Юшку подавайте гарячою, додавши локшину на смак.

Смачного!

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

І традиційно кілька слів про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U. Мій основний “робочий куток” – ліва нижня зона нагріву. Вона більш потужна (1,85 кВТ) (аналогічно й верхня права)  і її можна використовувати для дуже швидкого нагріву рідини.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Локшину я відварила на сусідній конфорці, по часу ближче до завершення приготування юшки.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Який нагрів вартує обирати для приготування супів та бульйонів? Я раджу 4. Це дає змогу уникнути активного кипіння і гарно відварювати страву у “спокійному” режимі.

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

А Ви користувались індукційними варочними поверхнями? Як враження?

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: українська
Інгредієнти
  • 80- 100 г сушених білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • олія
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 50-100 г дрібної локшини
  • сіль та перець на смак
Інструкції
  1. Відваріть попередньо овочевий бульйон. У мене він стандартний: морква, цибулина, кілька картоплин, корінь селери, зелень, лавровий лист, кілька зубчиків часника, сіль на смак.
  2. Залийте гриби окропом (300-350 мл) та залишіть настоятись протягом 20 хв.
  3. Процідіть гриби, зливши рідину в окрему мисочку (ми її також обов'язково використаємо).
  4. Гриби наріжте дещо дрібніше.
  5. Помийте моркву та цибулю. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці.
  6. Розігрійте олію в каструлі. Протушкуйте цибулю та моркву протягом 5-10 хв., постійно їх помішуючи.
  7. Влийте до каструлі бульйон та рідину, яка залишилась після зціжування грибів. Додайте й гриби.
  8. Доведіть усе до кипіння та варіть юшку на невеликому нагріві протягом години.
  9. В окремій каструлі відваріть локшину.
  10. Юшку подавайте гарячою, додавши локшину на смак.

 

Categories: Tasty Recipes