Італійська кухня: Пепероната

Італійська кухня: Пепероната

Пеперонату я вперше спробувала торік у Італії, і це була любов з першої ложки. Пікантна закуска, доступні інгредієнти, просте приготування і так смачно! Пеперонату мені подавали після пасти як окрему страву.  Інтернет запевняє, що її можна використовувати і як гарнір. Я, чесно кажучи, не сильно вдаюсь до таких питань, тому що пепероната для мене настільки смачна, що встигає зникнути з тарілки до появи будь-яких думок.

Отже для 2 порцій нам знадобляться:

  • 1 кг м’ясистого червоного болгарського перцю
  • оливки на смак
  • каперси на смак
  • 4 зубчики часника
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • базилік, орегано, сіль
  • оливкова олія

Італійська кухня: Пепероната

Помийте та почистіть перець. Запечіть його у духовці, щоб шкірка підрум’янилась. Я запікаю при 180 градусах приблизно 20 хвилин. Опісля – прикрийте перець фольгою та дайте йому охолонути. Очистіть його від шкірки.

Поріжте на шматочки зубчик часника та протушкуйте його на оливковій олії, аби він віддав свій запах. Заберіть з пательні часник.

Перець поріжте соломкою, покладіть на пательню та обсмажте до рум’яних бочків.

Італійська кухня: Пепероната

Додайте оливки (якщо вони з кісточкою, то понадрізайте їх), промиті каперси та томатну пасту.

Додайте базилік, орегано, сіль, перемішайте суміш і тушкуйте на маленькому вогні.

Додайте 3-4 порізаних зубчики часника і тушкуйте до готовності.

п.с. у мене не завжди знаходяться оливки, але й без них пепероната виходить дуже смачна.

Смачного!

Італійська кухня: Пепероната

Італійська кухня: Пепероната
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • 1 кг м'ясистого червоного болгарського перцю
  • оливки на смак
  • каперси на смак
  • 4 зубчики часника
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • базилік, орегано, сіль
  • оливкова олія
Інструкції
  1. Помийте та почистіть перець. Запечіть його у духовці, щоб шкірка підрум'янилась. Я запікаю при 180 градусах приблизно 20 хвилин. Опісля - прикрийте перець фольгою та дайте йому охолонути. Очистіть його від шкірки.
  2. Поріжте на шматочки зубчик часника та протушкуйте його на оливковій олії, аби він віддав свій запах. Заберіть з пательні часник.
  3. Перець поріжте соломкою, покладіть на пательню та обсмажте до рум'яних бочків.
  4. Додайте оливки (якщо вони з кісточкою, то понадрізайте їх), промиті каперси та томатну пасту.
  5. Додайте базилік, орегано, сіль, перемішайте суміш і тушкуйте на маленькому вогні.
  6. Додайте 3-4 порізаних зубчики часника і тушкуйте до готовності.

 

Categories: Italy, Tasty Recipes