Індійська кухня: карамельна халава

Індійська кухня: карамельна халава

Зроблю малесеньку перерву з записами про Італію, адже хочеться чогось більш простого і доступного :) Сьогодні розповім про Східний рецепт ласощів під назвою халава. Тим більше, їх вже продегустував мій товариш Сірьожа і дуже просив опублікувати рецепт, щоб показати його мамі :)

Халаву я вперше спробувала роки з 3-4 тому у своєї куми. Вона була смачна, але розсипчаста. А нещодавно мене пригостили на чайній церемонії карамельною халавою, сформованою в кульки, і я зрозуміла, що це воно – мої ідеальні домашні цукерки.

Індійська кухня: карамельна халава

Тож нам знадобляться:

  • 225 г манної крупи
  • 200 г вершкового масла
  • 650 мл молока
  • 300 г цукру
  • 35 г родзинок
  • 80 г кокосової стружки

Індійська кухня: карамельна халава

Спершу необхідно довести молоко до кипіння. В окремій каструлі на слабкому вогні розтопити цукор, постійно помішуючи його дерев’яною ложкою або лопаткою, щоб не пригорів. Коли розплавлений цукор стане світло-коричневим – повільно влити у нього гаряче молоко (вважайте, буде багато пари та піни, тому дійсно вливайте його помалу). Перемішайте та залиште цукор розчинятись у молоці на маленькому вогні.

Індійська кухня: карамельна халава

В іншій каструлі розтопити масло, додати туди манку і смажити на слабкому вогні впродовж 15 хвилин, регулярно помішуючи, доки крупа не стане світло-коричневою. Додайте родзинки у карамелізоване молоко. Повільно влийте цю суміш до манки. Перемішайте кілька разів, прикрийте кришкою та варіть на повільному вогні, доки крупа не поглине усю рідину. Дати суміші трішки охолонути, після чого сформувати кульки та обкатати їх у кокосовій стружці.

Індійська кухня: карамельна халава

Насправді в халаву можна додавати багато інших інгредієнтів, а готовій страві надавати різні форми. Наприклад, перша моя халава була з грецькими горіхами, а ця вийшла без апельсина, але це не стало мінусом у кінцевому результаті. Смачного!

Індійська кухня: карамельна халава

Індійська кухня: карамельна халава
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: індійська
Інгредієнти
  • 225 г манної крупи
  • 200 г вершкового масла
  • 650 мл молока
  • 300 г цукру
  • 35 г родзинок
  • 80 г кокосової стружки
Інструкції
  1. Довести молоко до кипіння
  2. В окремій каструлі на слабкому вогні розтопити цукор, постійно помішуючи його дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не пригорів
  3. Коли розплавлений цукор стане світло-коричневим - повільно влити у нього гаряче молоко (вважайте, буде багато пари та піни, тому дійсно вливайте його помалу). Перемішайте та залиште цукор розчинятись у молоці на маленькому вогні
  4. В іншій каструлі розтопити масло, додати туди манку і смажити на слабкому вогні впродовж 15 хвилин, регулярно помішуючи, доки крупа не стане світло-коричневою.
  5. Додайте родзинки у карамелізоване молоко. Повільно влийте цю суміш до манки
  6. Перемішайте кілька разів, прикрийте кришкою та варіть на повільному вогні, доки крупа не поглине усю рідину
  7. Дати суміші трішки охолонути, після чого сформувати кульки та обкатати їх у кокосовій стружці

Індійська кухня: карамельна халава

Categories: Tasty Recipes

  • Марина Пух

    О, дякую!
    Обов’язково спробую приготувати.

    • Kate

      і як, пробували? :)

    • kateArt

      і як вийшло?)

  • Redbekka

    ааааа, клас!

    • kateArt

      =)

      • Redbekka

        Так, я зробила це! Мої зауваження: на мою думку, багато – масла, вони жирнить. Я думала, що цукру теж забагато, але ні. Тобто може масло, якім я користуюсь, воно дуже якісне, але у слідуючий раз я буду класти його (200 гр) як 2/3 ибо 50%. Ну і ще я купила средний пакетик крошки, і мені не вистачило на посипку, треба брати багато стружки! І так – я робила з волоським горіхом :)

        • kateArt

          може дійсно різниця у маслі. я беру 75% жирності, якщо не помиляюсь :) Тепер треба знову спробувати їх зробити)

          • Redbekka

            я тут подумала, може вони таки і мусять бути?