Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Ранки тішать холодним осіннім сонцем, а слива ще не зникла з ринку. У мене в запасі ще кілька рецептів, а потім підуть нові кольори. Замість фіолетового та пурпурного прийде жовтогарячий та зелений. Можливо, щоб потішити своїм теплом, доки не настануть дощі, а згодом зима.

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Запечена слива готується швидко і може стати гарним додатком до кисломолочного сиру, рікоти або морозива.

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Нам знадобляться:

  • 8-10 слив
  • зірочки бадьяну
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. вершкового масла, щоб змастити форму

Помийте сливу, розділіть навпіл та очистіть від кісточок.

Розігрійте духовку до 180-200 градусів.

Змастіть форму для випічки, викладіть половинки слив (розрізом доверху).

Посипте сливи цукром, викладіть зверху зірочки бадьяну та випікайте протягом 15-20 хв., доки цукор не розтане і краєчки шкірки слив не стануть дещо зморшкуватими.

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Дайте сливам охолонути з 5 хв., опісля подавайте з сиром або морозивом.

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Смачного!

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 8-10 слив
  • зірочки бадьяну
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. вершкового масла, щоб змастити форму
Інструкції
  1. Помийте сливу, розділіть навпіл та очистіть від кісточок
  2. Розігрійте духовку до 180-200 градусів
  3. Змастіть форму для випічки, викладіть половинки слив (розрізом доверху).
  4. Посипте сливи цукром, викладіть зверху зірочки бадьяну та випікайте протягом 15-20 хв., доки цукор не розтане і краєчки шкірки слив не стануть дещо зморшкуватими.
  5. Дайте сливам охолонути з 5 хв., опісля подавайте з сиром або морозивом.

Ідеї для сніданку: запечені сливи з бадьяном

Categories: Tasty Recipes