IMG_9717

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Десь рік тому я опублікувала в Інстаграмі фото панкейків. На мій подив, фото викликало багато запитань – усі, як один запитували мене “Як?”. Як мені вдалось приготувати такі великі та пухкі панкейки, мовляв, у моїх друзів вони ніколи не виходять. Відтоді я відклала у своїй голові черговий пункт – зробити рецепт ідеальних американських панкейків. І от, нарешті, час настав :)
Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Тож нам знадобляться:

  • 1 яйце
  • 25 г цукру
  • кілька крапель ванільного екстракту
  • 150 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувачу для тіста
  • 50 г вершкового масла
  • 150 мл молока

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Збийте яйце з цукром та ваніллю.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Дещо загрійте молоко з вершковим маслом, аби останнє розтануло. Дайте їм трішки охолонути. Повільно вливаючи молоко з маслом у цукрово-яєчну масу, збивайте цю суміш.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Поволі додайте у суміш борошно та розпушувач. Гарно усе змішайте до однорідної маси. Маса має вийти досить густою.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Добре нагрійте пательню та зменшіть вогонь.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Наберіть у черпачок тіста та повільно вилийте на середину пательні. Коли Ваш панкейк почне вкриватись отакими дірочками, обережно перегорніть його на іншу сторону та смажте іще з пів хвилини-хвилину :)

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Хоба!

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Повторіть усі дії з кожним панкейком. Готову страву викладіть на тарілку.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Гарячі панкейки можна подавати з маленькими кубиками вершкового масла.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

 

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Також панкейки можна поливати сиропами, поливками, змащувати нутеллою чи згущеним молоком – усе на Ваш вибір. У мене знайшлось малинове варення :)

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Смачного!

P.S. Тепер кілька слів про особливості приготування панкейків на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Розігрівала пательню я на 9 режимі нагріву (максимальний), опісля спробувала зменшити його до 8 і 7. Перший панкейк досить швидко підгорів, недостатньо просмажившись усередині. Тож така температура є завеликою.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Що ж, я зменшила нагрів до 5 і все пішло, як по маслу :)

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

 

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Панкейки виходили ідеальними.

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)  А як Ви робите панкейки? Чи завжди вони Вам вдаються?

Ідеальні панкейки (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 яйце
  • 25 г цукру
  • кілька крапель ванільного екстракту
  • 150 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувачу для тіста
  • 50 г вершкового масла
  • 150 мл молока
Інструкції
  1. Збийте яйце з цукром та ваніллю.
  2. Дещо загрійте молоко з вершковим маслом, аби останнє розтануло. Дайте їм трішки охолонути. Повільно вливаючи молоко з маслом у цукрово-яєчну масу, збивайте цю суміш.
  3. Поволі додайте у суміш борошно та розпушувач. Гарно усе змішайте до однорідної маси. Маса має вийти досить густою.
  4. Добре нагрійте пательню та зменшіть вогонь.
  5. Наберіть у черпачок тіста та повільно вилийте на середину пательні. Коли Ваш панкейк почне вкриватись отакими дірочками, обережно перегорніть його на іншу сторону та смажте іще з пів хвилини-хвилину :)
  6. Повторіть усі дії з кожним панкейком. Готову страву викладіть на тарілку
  7. Гарячі панкейки можна подавати з маленькими кубиками вершкового масла.

 

Categories: Tasty Recipes