"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

“Huevos Rancheros” – бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Подорожуючи Непалом, якось ми зайшли поснідати у невеликий ресторанчик в районі Тамель. Ж. знайшов в тамтешньому меню мексиканську страву під назвою “хуєвос ранчерос”, посміявся і замовив її. Виявилось смачно, а вже пізніше я згадала, що бачила цей рецепт у Гордона Рамзі і навіть занотовувала його в блокнот, тільки перекладали його назву тоді як “пікантні яйця по-мексиканські”.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

“Huevos Rancheros” –  це традиційний мексиканський сніданок, який складається із яєць, злегка підсмаженої тортильї та гостренького томатного соусу. В Європі ця страва знайшла ряд варіацій – її доповнюють як типовими продуктами з мексиканської кухні (авокадо, квасоля, кукурудза, рис), так і звиклими для нас сирами чи навіть вершками.

Відколи я спробувала приготувати яйця-по мексиканськи, ця страва посіла обов’язкову позицію у наших сніданках. Ж. взагалі сказав, що готовий їсти її щодня :) Я також доповнила “хуєвос” і почала готувати його з червоною квасолею, кукурудзою і сиром. В результаті виходить дуже ситно та смачно. Але годі тексту, ходімо готувати!

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Нам знадобляться:

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Промийте усі овочі та зелень. Очистіть цибулю та часник. Болгарський перець розріжте навпіл та очистіть його від насіння.

Розігрійте на пательні оливкову олію. Дрібно наріжте цибулю, часник, зелень та чилі.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Обсмажте їх з 2-3 хв. на середньому вогні, додавши кумин.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Наріжте кубиками помідори та болгарський перець.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Додайте на пательню та перемішайте. Смажте з 3 хв.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Коли помідори пустять сік, додайте до них квасолю та кукурудзу. Посоліть, поперчіть, додайте паприку та все добре перемішайте. Тушкуйте з 5 хв., доки суміш не стане густішою.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

За допомогою ложки, робіть у суміші невеликі заглиблення та вбивайте туди по 1 яйцю. Загалом Ви зробитие 6 луночок для 6 яєць. Не хвилюйтесь, якщо суміш буде не надто густою і заглиблення виходитимуть не чіткими – яйця в будь-якому випадку гарно приготуються.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Посоліть та поперчіть яйця. Опісля – накрийте пательню кришкою та почекайте ще з 2 хв, аби білок на яйцях загус. На цьому етапі вимикайте вогонь.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Натріть на терці сир. Розігрійте духовку до 200 градусів і на 3-5 хв. помістіть у неї тортильї (розклавши їх попередньо на дечці). Тортильї дещо піднімуться та підрум’яняться.

Викладіть по 1-2 тортильї на тарілку, посипте їх сиром. Викладіть хуєвос, знову посипте сиром та подавайте готову страву до столу.

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи

Смачного!

"Huevos Rancheros" - бадьорий ранок з яйцями по-мексиканськи
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: мексиканська
Інгредієнти
  • 700 г свіжих помідорів
  • 1 болгарський перець
  • 1 перець чилі
  • 1-2 цибулини
  • 2 зубчики часника
  • 340 г (1 банка) консервованої червоної квасолі
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • кілька гілочок кінзи або петрушки
  • 1 ч.л. кумину
  • 1 ч.л. паприки
  • сіль, перець на смак
  • 6 яєць
  • 250 г сиру моцарелла
  • 6 шт. паляничок тортилья
Інструкції
  1. Промийте усі овочі та зелень. Очистіть цибулю та часник. Болгарський перець розріжте навпіл та очистіть його від насіння.
  2. Розігрійте на пательні оливкову олію. Дрібно наріжте цибулю, часник, зелень та чилі. Обсмажте їх з 2-3 хв. на середньому вогні, додавши кумин.
  3. Наріжте кубиками помідори та болгарський перець. Додайте на пательню та перемішайте. Смажте з 3 хв.
  4. Коли помідори пустять сік, додайте до них квасолю та кукурудзу. Посоліть, поперчіть, додайте паприку та все добре перемішайте. Тушкуйте з 5 хв., доки суміш не стане густішою.
  5. За допомогою ложки, робіть у суміші невеликі заглиблення та вбивайте туди по 1 яйцю. Загалом Ви зробитие 6 луночок для 6 яєць. Не хвилюйтесь, якщо суміш буде не надто густою і заглиблення виходитимуть не чіткими - яйця в будь-якому випадку гарно приготуються.
  6. Посоліть та поперчіть яйця. Опісля - накрийте пательню кришкою та почекайте ще з 2 хв, аби білок на яйцях загус. На цьому етапі вимикайте вогонь.
  7. Натріть на терці сир. Розігрійте духовку до 200 градусів і на 3-5 хв. помістіть у неї тортильї (розклавши їх попередньо на дечці). Тортильї дещо піднімуться та підрум'яняться.
  8. Викладіть по 1-2 тортильї на тарілку, посипте їх сиром. Викладіть хуєвос, знову посипте сиром та подавайте готову страву до столу.

 

Categories: Tasty Recipes

  • Redbekka

    круто:) ще схоже на шакшуку – ідея та сама – гострий соус та яйця:)

    • kateArt

      дякую, я шакшуку ще не готувала, тре спробувати)

  • Redbekka

    сьогодні тільки шукала цю квасолю. ні де нема. таке враження, що щось сталося із червоною квасолею у Львові:(

    • kateArt

      в сільпо точно є бондюель, я у вопаку знайшла дешевшу українську за 20 грн ))

      • Redbekka

        круто, дякую!:)