Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Як я ходила на майстер-клас для блогерів або Великодні смаколики по-Львівськи

Є у Львові така дівчинка Аліса, більше відома у спільнотах жж як YELLOW_MAMBA. Власне, Аліса час від часу організовує кулінарні майстер-класи для блогерів, на які я все намагаюсь потрапити. І от нарешті цей час настав і я відвідала один з них!

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга
Цього разу майстер клас був присвячений Великодню та прикрашанню пряників за допомогою айсинга. Відбувалось усе дійство в ресторані La Piazza, що у Опері Пасаж, а вчила нас усіх тонкощів роботи з глазур’ю – Мар’яна, власниця студії солодощів Mousse.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Ще до початку МК на столику біля кожного місця були викладені по 2 основи з пряника: кролик та яєчко.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Мар’яна ж почала розповідь про базові принципи прикрашання печива.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Загалом, айсинг робиться доволі просто – за допомогою збитого білка, 250 г цукрової пудри та кількох крапель харчового барвника. Якщо ж бажаєте доповнити глазур приємним присмаков – можна додати трішки лимонного соку.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Ми використовували 2 типи айсингу: густіший для контурів та рідший для заливки. Останній для досягнення потрібної консистенції попередньо розводиться невеличкою кількістю води.

Щоб контур виходив рівним та красивим, його необхідно вести “в повітрі”. Тобто натискаєте на мішечок з айсингом, але не торкаєтесь його кінчиком до печива. Натомість, проводите мішечок в кількох мм над пряником, аби суміш плавно і акуратно сама опускалась на основу.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Саму ж заливку необхідно викладати на один рівень з контуром. Розрівнювати усю цю красу можна за допомогою зубочистки.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Якщо щось пішло не так – не страшно. Айсинг можна акуратно та швидко прибрати, головне не зволікати.

Мар’яна продемонструвала нам приклад оздоблення кролика – намалювала йому баськи, вушка, яєчки :)

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Насправді, у кожного з нас пряник вийшов дуже індивідуальним, головне відпустити фантазію.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга
Мені спершу мій кролик видався страшненьким, а зараз нічого такий :)

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга
До речі, висихає айсинг не так швидко – від 6 до 24 годин. Густіший – швидше, рідший, відповідно, довше. В пакетику готовий айсинг може зберігатись близько доби, головне аби туди не потрапляло повітря.Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга
Мені було не так просто зануритись в процес: з одного боку хочеться поглинути усю корисну інформацію від Мар’яни, з іншого – руки чешуться намалювати щось ще. До всього, хочеться бігати навколо стола і встигати знимкувати усю красу, яка відбувається тут і зараз.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Проте істина одна – практика, практика і ще раз практика.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

До речі, мене завжди турбував процес виготовлення глазурі, адже там використовується сирий білок. По-перше, це ризик інфекцій, по-друге, не всі люди їдять яйця :) Я запитала у Мар’яни про можливість використання кондитерських замінників білків, на що вона сказала, що у них навіть є ряд своїх переваг. Ну тепер я точно мушу це спробувати!

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Загалом, розмальовували ми пряники близько однієї години і це був гарний час, за який ми навчились чомусь новому і відволіклись від буденних турбот.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Дякую Алісі, Мар’яні та усім присутнім за гарну компанію. Я вже розмірковую над тим, коли зберу друзів і ми помалюємо з ними разом своє святкове печиво.

Смаколики по-львівськи від блогерів разом з Mousse у ресторані La Piazza або як розмалювати пряник за допомогою айсинга

Categories: Lviv, Tasty Places, Ukraine, Useful